Utrechts Centrum voor de Kunsten

Agenda

 • 19 mei t/m 25 mei

  SPRING Prep School

  SPRING is een landelijk festival in Utrecht van 17 t/m 26 mei, voor internationale hedendaagse podiumkunsten, met veel dans en theaterpreformances  en crossovers.

  lees meer >

  Speciaal voor UCK Dans maar eigenlijk voor iedereen – wel of geen actieve danser of danscursist - die dans een warm hart toedraagt en graag dans -en theatervoorstellingen bezoekt, is er SPRING Prep School. Wil je meer weten over dans en danstheater, hoe je kunt kijken en hoe je door te kijken een voorstelling kan ervaren en beleven kom dan naar Prep School.

  SPRING Prep School is een samenwerking tussen UCK Dans en SPRING.

  De SPRING Prep School biedt je handvatten om hedendaagse dans en theater te ervaren en te beschouwen. Dramaturg Merel Heering gaat aan de hand van drie voorstellingen uit het SPRING programma in op de betekenis van beweging. Voor aanvang en na afloop van de voorstelling krijg je praktische oefeningen, informatie over de context van de voorstelling en over de verschillende manieren van kijken naar dans en theater. SPRING Prep school is veel meer dan een inleiding, nagesprek of cursus, het is dè manier om je kijkervaring te vergroten.

  Je kunt kiezen uit één of meerdere van onderstaande voorstellingen. 

  Alle inleidingen vinden plaats in UCK Domplein.

  Prep School #1 In Many Hands - 19 mei
  13:00 – 14:30 inleiding / UCK Domplein
  15:00 – 16:30 voorstelling / Stadsschouwburg Utrecht, Blauwe zaal
  16:30 – 17:00 nagesprek

  Prep School #2 Every-one - 21 mei
  15:00 – 16:30 inleiding / UCK Domplein
  17:00 – 18:15 voorstelling / Kanaleneiland
  18:15 – 19:00 nagesprek

  Prep School #3 An Atypical Brain Damage - Vr 25 mei
  19:00 – 20:30 inleiding / UCK Domplein
  21:00 – 22:30 voorstelling  / Stadsschouwburg Utrecht, DE zaal
  22:30 – 23:00 uur nagesprek

  Voor kaartverkoop en meer informatie, kijk op: https://www.springutrecht.nl/spring-prepschool

  lees minder

 • 25 mei t/m 02 juni, Domplein 4

  Musical Festival: Jozefiens Jas

  Musical gespeeld door UCK Musical Kids, Musicalklas jongeren en de Musicalproductieklas

  lees meer >

  Er was eens een meisje en zij heette Jozefien. Jozefien was niet zomaar een meisje. Zij had een bijzondere gave, zij kon dromen uitleggen. Maar Jozefien had nog veel meer talenten, eigenlijk was zij in heel veel dingen heel erg goed! Zij was dan ook de favoriete dochter van haar vader die Jacob heette. De broers en zussen werden jaloers, waarom trok Jacob Jozefien toch altijd voor?

  Op een dag geeft Jacob haar een prachtige jas cadeau. Een te gekke, wonderschone, allemachtig prachtige wau-wiebel-watwiljenogmeerjas met schitterende kleuren. De broers en zussen zijn het zat, zij hebben het met Jozefien gehad! Zij willen van haar af en bedenken een plan...

  Jozefiens Jas gaat over dromen en zijn zoals je wilt zijn. Maar het gaat ook over afgunst en uiteindelijk spijt hebben. Grote thema's verpakt in een dynamische, kleurrijke en bij vlagen ontroerende musicalvoorstelling uitgevoerd door meer dan 120 jonge spelers van UCK Musical, verdeeld over acht voorstellingen en begeleid door een groot team van musicaldocenten.

  Het UCK geeft musicallessen aan kinderen en jongeren op verschillende dagen van de week en op twee locaties in Utrecht. In Jozefiens Jas komen deze groepen van verschillende leeftijden samen. En zingen, dansen en spelen zij met elkaar dit mooie verhaal.


  Vrijdag 25 mei
  Voorstelling 1 – 19.30 uur
  Uitgevoerd door de zaterdag Musicalproductieklas

  Zaterdag 26 mei
  Voorstelling 2 – 14.15 uur
  Voorstelling 3 – 17.00 uur
  Uitgevoerd door de maandaggroepen Musical Kids en de dinsdaggroep Jongeren Domplein

  Zondag 27 mei
  Voorstelling 4 – 13.45 uur
  Voorstelling 5 – 16.30 uur
  Uitgevoerd door de dinsdaggroepen Musical Kids en de dinsdaggroep Jongeren Domplein

  Voorstelling 6 – 18.30 uur
  Uitgevoerd door de zaterdag Musicalproductieklas

  Zaterdag 2 juni
  Voorstelling 7 – 14.15 uur
  Voorstelling 8 – 17.00 uur

  Uitgevoerd door de zaterdaggroepen Musical Kids Domplein en Cultuurcampus en de dinsdaggroep Jongeren Domplein


  Locatie: UCK Theaterzaal, Domplein 4
  Tickets: Toegang voor elke voorstelling € 6,-
  Kaartverkoop via ticketview.nl/shop/uck

  lees minder

 • zaterdag 26 mei 2018, van 11.00 - 17.00 uur, Domplein 4

  Blazersdag

  Op zaterdag 26 mei staat UCK Muziek in het kader van de blaas instrumenten met een BlaasintrodUCKtion en een WelKOMdag.

  lees meer >

  BlaasintrodUCKtion van 11.00 - 12.00 uur
  V
  rije inloop voor iedereen die graag een een blaasintrument wil uitproberen

  WelKOMdag van 12.30 - 17.00 uur
  Alweer de 4e WelKOMdag voor deelnemers aan de Kinderen ontdekken muziekcursus (KOM). In dit programma kunnen de leerlingen kiezen uit maar liefst negen verschillende blaasinstrumenten om uit te proberen. Natuurlijk hoort hier ook een presentatie bij voor ouders.

  lees minder

 • zondag 27 mei 2018, van 14.00 - 17.00 uur, TivoliVredenburg

  UCK Muziek zet de toon – Rabo Open Stage

  Het UCK breng op zondag 27 mei een grote variatie aan muziek naar het Rabo Open Stage in TivoliVredenburg.

  lees meer >

  Verwacht een vol programma ván en vóór alle leeftijden waarin van alles langskomt – van viool, cello, piano en zang tot pop gitaar, sax en drums. Kom luisteren naar onze duo’s, trio’s, koren, bandjes, ensembles en solo optredens! Onze talentvolle en enthousiaste cursisten zullen schitteren tijdens deze muzikale bonte middag met voor iedere muziekliefhebber wat wils.

  lees minder

 • zaterdag 09 juni 2018, van 10.00 - 17.00 uur

  Selectiedag VO & LOT

  Op zaterdag 9 juni vindt de eerstvolgende Selectiedag van de Vooropleiding (VO) en de Landelijke Orientatiecursus Theaterscholen (LOT) plaats bij het UCK. 

  lees meer >

  De VO en LOT bestaan al meer dan 20 jaar en worden georganiseerd door UCK in samenwerking met hogescholen, theatergezelschappen en festivals. In beide programma’s draait het om een kennismaking met het theatervak in professionele zin. Ben je dus benieuwd of het iets voor jou is om van je liefde voor theater je beroep te maken? Kom dan naar de Selectiedag! Je vindt hier meer informatie over beide programma's.

  Schrijf je in voor de Selectiedag die jou het beste uitkomt: 9 juni of 25 augustus. Let op, er zijn deze dagen beperkt aantal plaatsen, dus zorg dat je er snel bij bent! Als je je wilt opgeven voor een van de vooropleidingen dan is deelname aan een Selectiedag is verplicht. Na deze dag hoor je of je bent toegelaten tot de VO of LOT. Nadat je van ons hebt gehoord dat je bent toegelaten bent tot de LOT of Vooropleiding, kan je je inschrijven.

  Deelname: 50,-

  Locatie: UCK, Domplein 4

  lees minder

 • zaterdag 23 juni 2018, van 10.00 - 15.00 uur

  PI oriëntatielessen

  Op zaterdag 23 juni zijn er weer oriëntatielessen voor PI, het tweejarig muziekprogramma voor kleuters met een duidelijke aanleg voor muziek.

  lees meer >

  PI staat voor Project Inleidend Onderwijs en ieder jaar doen er 28 kinderen mee aan het programma. Tijdens de oriëntatie-ochtend of -middag (+/- 1,5 uur) worden de kinderen zorgvuldig geobserveerd. De belangrijkste criteria zijn: heel graag muziek willen maken, in de maat kunnen lopen, ritmes na kunnen klappen, liedjes kunnen zingen en een geschikte lichaamsbouw voor en affiniteit met het instrument hebben. Na overleg maken de docenten de definitieve keuze welke kinderen mee mogen doen aan het basisprogramma. Je ontvangt hierover schriftelijk bericht.

  Heb je interesse? Aanmelden voor de PI oriëntatielessen kan tot en met zaterdag 16 juni. Bij de aanmelding geef je aan welk instrument de eerste voorkeur heeft: blokfluit, cello, piano, slagwerk (marimba en djembé) of viool. Daarnaast vul je een tweede keus in. 

  Voor meer informatie en om je aan te melden, klik hier

  lees minder

 • zondag 24 juni 2018, van 13.00 - 17.00 uur

  CampusFestival op CultuurCampus Vleuterweide

  Sinds het openen van de CultuurCampus verzorgt het UCK een variatie aan cursussen op deze locatie. Bij de tweede editie van het CampusFestival zijn we dan ook zeker aanwezig!

  lees meer >

  Samen met onder andere het Harmonieorkest Vleuten en Vocal Arts Academy zetten we op 24 juni de deuren open voor al het talent dat de CultuurCampus in zich heeft, en iedereen is van harte welkom. We hebben speciaal twee cursussen opgezet in het kader van 20 jaar Leidsche Rijn, 20 jaar Nieuwe Buren. Namelijk de muzikale Leidsche Rijn Trotters op de CultuurCampus en een theaterproductie voor bevlogen jongeren tussen de 12 -20 jaar op het Domplein. Beide cursussen zullen het thema volgen van 'nieuwe buren' en een afsluitend optreden geven tijdens het CultuurCampus festival. 

  Blijf van de exacte programmering op de hoogte via het Facebook-evenement CampusFestival 2018.

  Dit evenement maakt deel uit van 20 jaar Leidsche Rijn, 20 jaar Nieuwe Buren. Kijk voor het volledige programma op 20jaarleidscherijn.nl en neem een kijkje op Facebook!

  lees minder

Data

Onderwerpen

Heb je vragen?

Balie Domplein
T (030) 233 99 33
E info@uck.nl (algemeen)
cursusbureau@uck.nl (cursussen)
Of maak gebruik van het contactformulier.

Onze locatie

UCK hoofdlocatie
Domplein 4
3512 JC Utrecht
Routebeschrijving

Met de bus (vanaf Centraal Station bus 51, 77, 7 of 74) uitstappen bij bushalte Janskerkhof. Vervolgens 4 minuten lopen naar het Domplein. In de omgeving alleen betaald parkeren, dichtstbijzijnde parkeergarage is Springweg (400 m)

Postbus 65
3500 AB Utrecht
T (030) 233 99 33

Openingstijden
maandag t/m vrijdag: 08.30 - 17.00 uur
informatie, cursussen, administratie

maandag t/m vrijdag: 17.00 - 22.30 uur
informatie, cursussen

zaterdag: 09.00 - 17.30 uur
informatie, cursussen

Overige leslocaties

Deze leslocaties worden door het UCK gehuurd. Het UCK is niet op al deze locaties telefonisch bereikbaar.

Cultuurcampus (in het gebouw van Cultuur19)
Burchtpoort 5
3452 MD Vleuten (Leidsche Rijn / Vleuterweide)
's Ochtends gesloten.
T (030) 233 99 33
Routebeschrijving

Bereikbaar met bus 28 vanaf Utrecht CS, halte Vleuterweide Centrum. In de omgeving gratis parkeren.

UCK Overvecht (in het gebouw van ZIMIHC theater Stefanus)
Braziliëdreef 2 
3563 CK Utrecht
T (06) 28 23 96 14
Routebeschrijving

Het Zand Pauwoogvlinder 20 (Leidsche Rijn)
kindermuziekcursussen / Muziek Op Schoot / akoestische gitaarles

De Spil, Kievitstraat 6 (Vogelenbuurt)
kinderdanscursussen

Händelstraat 51 (Oog in Al)
kindermuziekcursussen

BS De Regenboog / Wevelaan 2 (Tuindorp)
kindermuziekcursussen

Cluster Voorn  Akkrummerraklaan 131 (Leidsche Rijn)
pianoles, vioolles

BS De Boomgaard, Akkrummerraklaan 101 (Leidsche Rijn)
gitaarles

Vakanties 2017/2018

Tijdens schoolvakanties en vrije dagen vinden geen lessen en cursussen plaats. Bij de kunstdisciplines theater, musical en fotografie zijn uitzonderingen hierop mogelijk.

2017
Hemelvaart do 25 mei
Pinksteren zo 4 en ma 5 juni
Zomervakantie vanaf ma 10  juli
Herfstvakantie ma 16 t/m zo 22 oktober
Kerstvakantie ma 25 december t/m zo 7 januari 2018

2018
Krokusvakantie 2018 maandag 26 februari - zondag 4 maart
Pasen 2018 zondag 1 en maandag 2 april
Koningsdag vrijdag 27 april
Meivakantie 2018 maandag 30 april - zondag 6 mei
Hemelvaart 2018 donderdag 10 mei
Pinksteren 2018 zondag 20 en maandag 21 mei
Zomervakantie 2018 maandag 16 juli - zondag 26 augustus
Herfstvakantie 2018 maandag 22 oktober - zondag 28 oktober
Kerstvakantie 2018/2019 maandag 24 december- zondag 6 januari