Utrechts Centrum voor de Kunsten

Agenda

 • 16 juli t/m 19 juli, Domplein 4

  UCK in de Zomervakantie | Theatermaken (6 t/m 12 jaar)

  In de eerste week van de zomervakantie gaan wij nog even door met theatermaken.

  lees meer >

  Geef je op voor een Theaterweek op de UCK Jeugdtheaterschool en ga in vier dagen een voorstelling maken. Je gaat aan de slag met de vraag: "Wat als kinderen de baas zijn?".

  Samen met theaterdocent Linda Bosch ga je theatermaken. Maar ga je ook aan de slag met decor en attributen maken, kostuums zoeken etc. Het is natuurlijk vakantie, dus we gaan af en toe lekker naar buiten en de zon in! Ook is er iedere dag een gezamenlijke lunch op het binnenplein met de kinderen uit je groep. 

  Als grote afsluiter speel je op donderdagmiddag 15.00 uur een eindvoorstelling in de Theaterzaal. Iedereen is welkom te komen kijken - ouders, verzorgers, broertjes, zusjes, opa's & oma's! 

  Voor wie: kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Ervaring niet nodig.
  Docent: Linda Bosch

  Datum:
  16, 17, 18, 19 juli 2018
  Tijd: 9.30u – 16.00u
  Locatie: UCK, Domplein 4

  Kosten: 210 euro incl. lunch

  Aanmelden kan hier

  lees minder

 • 16 juli t/m 20 juli, Domplein 4

  UCK in de zomervakantie | Illustreren (volwassenen)

  In de vakantie hoef je je gelukkig niet te vervelen, bij het UCK kan je in een week vier ochtenden komen illustreren!

  lees meer >

  Vul je schetsboek met stift, potlood, verf en collage, steeds naar aanleiding van een nieuw thema. Je krijgt van ons het schetsboek waarin je in elke workshop aan de slag gaat. De workshops zijn samen maar ook los van elkaar te volgen. Als je je voor alle vier de workshops inschrijft krijg je 10% korting.

  Teken de stad
  In de deze workshop ontdekken we de stad in haar vele vormen. Met stiften en fineliners tekenen we de gebouwen en alles eromheen, en gaan we zo op zoek naar de vormen en de structuren die we kunnen vinden en onderzoeken we hoe die kunnen vertalen naar papier.


  De Wildernis
  Je hoeft zeker geen groen vingers te hebben om mee te doen met deze workshop! Wel zin om groen groener groenst te tekenen en schilderen. Je leert over compositie, kleurgebruik, dieptewerking en hoe je een sterk beeld neerzet.


  Karakter tekenen
  In deze workshop laten we ons inspireren door de stad en haar bewoners, mensen of dieren, fantasie of echt: we gaan op zoek naar karakters en onderzoeken hoe we die zelf tot leven kunnen laten komen.


  Storytelling
  Hoe combineren we karakters, omgeving en een gebeurtenis? Kortom: hoe vertellen we een verhaal?! In deze workshop onderzoeken we hoe we een verhaal kunnen vertellen met karakters, werken we met meerdere beelden en kijken we hoe we een combinatie maken van de voorgaande dagen.


  Aanmelden kan hier

  lees minder

 • zaterdag 25 augustus 2018, van 10.00 - 17.00 uur, Domplein 4

  Selectiedag VO & LOT

  Op zaterdag 25 augustus vindt de laatste Selectiedag van de Vooropleiding (VO) en de Landelijke Orientatiecursus Theaterscholen (LOT) plaats bij het UCK. 

  lees meer >

  De VO en LOT bestaan al meer dan 20 jaar en worden georganiseerd door UCK in samenwerking met hogescholen, theatergezelschappen en festivals. In beide programma’s draait het om een kennismaking met het theatervak in professionele zin. Ben je dus benieuwd of het iets voor jou is om van je liefde voor theater je beroep te maken? Kom dan naar de Selectiedag! Je vindt hier meer informatie over beide programma's.

  Schrijf je in voor de Selectiedag op zaterdag 25 augustus. Let op, dit is je laatste kans om je in te schrijven en er is deze dag een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dus zorg dat je er snel bij bent! Als je je wilt opgeven voor één van de vooropleidingen dan is deelname aan een Selectiedag is verplicht. Na deze dag hoor je of je bent toegelaten tot de VO of LOT. Nadat je van ons hebt gehoord dat je bent toegelaten bent tot de LOT of Vooropleiding, kan je je inschrijven.

  Deelname: € 50,-

  Locatie: UCK, Domplein 4

  lees minder

 • zaterdag 01 september 2018, van 10.00 - 13.00 uur

  UCK Open Dag Locatie Vleuterweide

  Kom op zaterdag 1 september langs bij onze locatie in Vleuterweide en maak kennis met UCK dans, muziek en jeugdtheater.

  lees meer >

  Van 10.00 tot 13.00 uur kunnen kinderen van 1 t/m 12 jaar een kleine greep uit ons aanbod uit proberen. Er zijn peuterconcerten, danslessen, muziekworkshops en een jeugdtheater proeverij.

  Houd de website in de gaten voor het volledige programma.

  lees minder

 • 03 september t/m 08 september

  KICK-OFF | Open lesweek Dans

  Tijdens de KICK-OFF Open Lesweek kun je vrijblijvend een dansles meedoen.

  lees meer >

  Het gaat hierbij om alle danslessen op alle niveaus, ook de productiecursussen en de work-outs - een mooie kans om kennis te maken met de docenten en om te kijken hoe het er in zo'n les aan toe gaat! Voor het volledige aanbod dans, kijk op de disciplinepagina uck.nl/dans en neem een kijkje op het blokkenrooster of snuffel tussen de verschillende stijlen.

  lees minder

 • 03 september t/m 15 september

  KICK-OFF | Open lesweek Muziek

  Tijdens de open lessen muziek kun je komen kijken en meedoen bij alle muzieklessen, behalve die uit het programma scholing.

  lees meer >

  Op deze pagina volgt binnenkort het rooster van de Open lesweek Muziek, hou het dus goed in de gaten - het is aan te raden om je aan te melden voor de les(sen) van jouw keuze. Hiervoor kun je je kosteloos weer afmelden tot en met zondag 16 september via e-mail. De link hiervoor vind je op de disciplinepagina muziek: uck.nl/muziek. Hier vind je ook alle informatie om je te oriënteren op het cursusaanbod muziek.

  lees minder

 • 15 september t/m 18 september

  Proeverijen Musical

  Iedereen, van elke leeftijd en op elk niveau, kan musicalspelen bij het UCK. Weet je nog niet of musicalspelen iets voor jou is of wil je kennismaken met de docenten? Kom dan naar de gratis proeverijen in september. De proeverijen zijn er voor kinderen en jongeren.

  lees meer >

  za 15 september  
  09.15-10.15 uur    proeverij Musical Poppy's (groep 3+4) Domplein
  10.15-11.15 uur    proeverij Musical Kids Basic (groep 5 t/m 8) Domplein
  11.15-12.45 uur    proeverij Musical Young Basic 12+ en 14+ Domplein

  09.30-10.30 uur    proeverij Musical Poppy's+Musical Kids Basic Cultuurcampus
  10.30-12.00 uur    proeverij Musical Young Basic 12+ en 14+ Cultuurcampus

  ma 17 september 
  15.45-16.45 uur    proeverij Musical Poppy's + Musical Kids Basic Domplein
  16.45-18.15 uur    proeverij Musical Young Basic 12+ en 14+ Domplein

  di 18 september   
  15.45-16.45 uur    proeverij Musical Poppy's + Musical Kids Basic Domplein
  16.45-18.15 uur    proeverij Musical Young Basic 12+ en 14+ Domplein

  Aanmelden voor jouw keuze kan via ticketview.

  Ben je op zoek naar een grotere uitdaging? Musical on Stage (13+) zoekt echte musical-multitalenten! Voor deze cursus is er geen proeverij, wél een auditie - meer informatie en het aanmeldformulier vind je hier.

  lees minder

 • zaterdag 15 september 2018, van 09.00 - 16.00 uur

  Uitfeest

  Kom proeven bij het UCK van het nieuwe cursusaanbod - kijk, vergelijk en kies je favoriete smaak!

  lees meer >

  Ook het Utrechts Centrum voor de Kunsten opent zijn deuren voor dé start van het Utrechtse culturele seizoen! Er zijn allerlei proeverijen om je vingers bij af te likken - van digitale media en fotografie tot muziek, musical, dans en (jeugd)theater! Er komt van alles aan bod. Een ideale gelegenheid om de bezielde danser, de ongeremde rocker of juist de kekke illustrator in jezelf te ontdekken. Kom zaterdag 15 september langs op het Domplein en tast toe.

  lees minder

 • zaterdag 15 september 2018, van 13.00 - 15.00 uur

  Auditie Musical On Stage (13+)

  UCK Musical is op zoek naar gemotiveerde musicaltalenten tussen de 13 en 18 jaar die hard willen werken en repeteren voor een musicalvoorstelling die we in seizoen 2018-2019 gaan spelen. De audities hiervoor worden aan het begin van het seizoen op zaterdag 15 september gehouden.

  lees meer >

  De technische vaardigheden van de afzonderlijke vakken dans, zang en toneel en het dynamische samenspel; alles komt nu samen om met elkaar het verhaal te vertellen dat we willen vertellen. De Productieklas wordt begeleid door een ervaren artistiek team van vakdocenten. Daarnaast komen er gastdocenten uit het professionele musicalcircuit die jou nog meer musicaltools in handen geven om een zo goed mogelijke voorstelling te spelen. De voorstellingen vinden plaats tijdens het Musicalfestival op 24, 25, 26 en 27 mei en op 1 en 2 juni 2019.

  Ben je ambitieus en durf je de uitdaging aan? Schrijf je dan snel in voor de auditie!

  lees minder

Data

Onderwerpen

Heb je vragen?

Balie Domplein
T (030) 233 99 33
E info@uck.nl (algemeen)
cursusbureau@uck.nl (cursussen)
Of maak gebruik van het contactformulier.

Onze locatie

UCK hoofdlocatie
Domplein 4
3512 JC Utrecht
Routebeschrijving

Met de bus (vanaf Centraal Station bus 51, 77, 7 of 74) uitstappen bij bushalte Janskerkhof. Vervolgens 4 minuten lopen naar het Domplein. In de omgeving alleen betaald parkeren, dichtstbijzijnde parkeergarage is Springweg (400 m)

Postbus 65
3500 AB Utrecht
T (030) 233 99 33

Openingstijden
maandag t/m vrijdag: 08.30 - 17.00 uur
informatie, cursussen, administratie

maandag t/m vrijdag: 17.00 - 22.30 uur
informatie, cursussen

zaterdag: 09.00 - 17.30 uur
informatie, cursussen

Overige leslocaties

Deze leslocaties worden door het UCK gehuurd. Het UCK is niet op al deze locaties telefonisch bereikbaar.

Cultuurcampus (in het gebouw van Cultuur19)
Burchtpoort 5
3452 MD Vleuten (Leidsche Rijn / Vleuterweide)
's Ochtends gesloten.
T (030) 233 99 33
Routebeschrijving

Bereikbaar met bus 28 vanaf Utrecht CS, halte Vleuterweide Centrum. In de omgeving gratis parkeren.

UCK Overvecht (in het gebouw van ZIMIHC theater Stefanus)
Braziliëdreef 2 
3563 CK Utrecht
T (06) 28 23 96 14
Routebeschrijving

Het Zand Pauwoogvlinder 20 (Leidsche Rijn)
kindermuziekcursussen / Muziek Op Schoot / akoestische gitaarles

De Spil, Kievitstraat 6 (Vogelenbuurt)
kinderdanscursussen

Händelstraat 51 (Oog in Al)
kindermuziekcursussen

BS De Regenboog / Wevelaan 2 (Tuindorp)
kindermuziekcursussen

Cluster Voorn  Akkrummerraklaan 131 (Leidsche Rijn)
pianoles, vioolles

BS De Boomgaard, Akkrummerraklaan 101 (Leidsche Rijn)
gitaarles

Vakanties 2018/2019

Tijdens schoolvakanties en vrije dagen vinden geen lessen en cursussen plaats. Bij de kunstdisciplines theater, musical en fotografie zijn uitzonderingen hierop mogelijk.

2018
Zomervakantie: zaterdag 14 juli 2018 - zondag 26 augustus 2018
Herfstvakantie: zaterdag 20 oktober 2018 - zondag 28 augustus 2018
Kerstvakantie: zaterdag 22 december 2018 - zondag 6 januari 2019

2019
Krokusvakantie: zaterdag 23 februari 2019 - zondag 3 maart 2019
Pasen: zondag 21 april 2019 - maandag 22 april 2019
Koningsdag: zaterdag 27 april 2019
Meivakantie: zaterdag 27 april 2019 - zondag 5 mei 2019
Hemelvaart: donderdag 30 mei 2019
Pinksteren: zondag 9 juni 2019 - maandag 10 juni 2019
Zomervakantie: zaterdag 20 juli 2019 - zondag 1 september 2019
Herfstvakantie: zaterdag 19 oktober 2019 - zondag 27 oktober 2019
Kerstvakantie: zaterdag 21 december 2019 - zondag 5 januari 2020