Utrechts Centrum voor de Kunsten

Acteren voor jongeren

ToneelLab

ToneelLab is voor jongeren van 12 en 13 jaar die in de brugklas of tweede klas van het voortgezet onderwijs zitten. Je kan deze cursus doen als je al ervaring hebt opgedaan in de Basisklassen, maar ook als je wilt onderzoeken of theater iets voor jou is.

De lessen staan in het teken van ontdekken en onderzoeken. Hoe kom je tot spelen? Hoe maak je van een creatief idee een theatrale scène? Hoe speel je geloofwaardig een rol? Theatermaken doe je samen; met de groep en met de theaterdocent. Je leert de basisprincipes van toneelspelen en ondertussen werk je met de groep naar een presentatie toe. Bijvoorbeeld naar aanleiding van een bepaald thema, een verhaal, een boek, muziek, een film of andere inspiratiebronnen. Een voorbeeld van een voorstelling van ToneelLab uit vorig seizoen is een bewerking van Alice in Wonderland.

Aan het einde van het ToneelLab presenteer je het onderzoek aan publiek in een korte voorstelling in de Theaterzaal. Je kan kiezen voor ToneelLab op woensdag of op zaterdag.

Er is ook een Special (12-13 jaar), deze lessen zijn op vrijdag. Een Special is een leuk extraatje waar in 12 weken een specifiek aspect van theater wordt uitgelicht. Voor de echte fanatiekeling zijn deze cursussen prima te combineren. Als je ToneelLab hebt gedaan en je bent 14 jaar, dan kan je doorstromen naar de Theaterklassen. Je hoeft in dat geval geen Kennismaking Theaterklas meer te doen.


Theaterklassen

Heb jij zin om een uitdaging aan te gaan samen met een jongeren die allemaal graag met theater bezig zijn? Dan ben je welkom bij de Theaterklassen van de UCK Jeugdtheaterschool. Als je 14 jaar of ouder bent mag je beginnen met de Theaterklassen. Je gaat in de lessen werken aan jouw ontwikkeling op het gebied van acteren en aan je vaardigheden als speler. Je gaat onderzoeken wat er allemaal kan op het gebied van theater. Je bent nieuwsgierig, je houdt van experimenteren en onderzoeken en in de lessen ga je jouw creatieve ideeën en de ideeën van anderen vormgeven op toneel. Belangrijk in de lessen zijn spelplezier, creativiteit, persoonlijke ontwikkeling, samenspelen, inspiratie en verwondering.

De docenten die lesgeven aan de Theaterklassen zijn allemaal enthousiaste, betrokken en bevlogen docenten die een kunstvakopleiding hebben gevolgd en werkzaam zijn op verschillende plekken in het vak.

De Theaterklassen hebben een doorlopende leerlijn en zijn op leeftijd ingedeeld. In principe begin je in Theaterklas 1 (14-15 jr), daarna ga je naar Theaterklas 2 (16-17 jr) en dan kan je selectie doen voor Theaterklas 3 - Werkplaats of Productie (16-19 jr).

Wil je meer? Dat kan bij de Specials (14-18 jr) op vrijdag. Als je wel een uitdaging kan gebruiken, dan kan je de Special combineren met de Theaterklassen op zaterdag. Voor deze Special hoef je niet eerst deel te nemen aan de Kennismaking Theaterklas.


Cursisten en ouders over de UCK Jeugdtheaterschool

“Docenten hebben goed oog voor de groep én individu. Er wordt hard gewerkt, er is plaats voor eigen inbreng. Je creëert een directer bewustzijn van je eigen houding, bewegingen en stem.”

“Het UCK heeft enthousiaste en gedreven leraren. Alles altijd prima geregeld. Leuke en goede locatie in het hart van de stad naast de Dom: hoe cultureel kun je zijn? :)

“Het is een uitlaatklep voor haar creatieve geest en een mooie tegenhanger in het weekend voor de vaak wat saaie lessen op school. Ze komt altijd met veel plezier haar bed uit voor de Theaterklas op zaterdag.

Theater na de Dam

Theaterschool Utrecht zoekt spelers ( 12 - 25 jaar)
Voor bijzonder theaterproject over de Tweede Wereldoorlog

In het kader van Theater Na de Dam gaat Theaterschool Utrecht een voorstelling maken. Die speelt op 4 mei om 20.30 uur na de herdenking op het Domplein. Bij Theater na de Dam gaan we mensen uit Utrecht interviewen die de oorlog hebben meegemaakt. Op basis van die verhalen gaan we een voorstelling maken.

De voorstelling speelt tijdens Theater na De Dam, de theatermanifestatie in het kader van 4 mei. Vele andere theaters en gezelschappen in Nederland doen mee aan dit festival.

Leerlingen van ToneelLab, Theaterklassen, LOT en Vooropleiding zijn welkom. Maar ook iedereen tussen de 12-25 jaar die geen leerling is van Theaterschool Utrecht. Regisseur is Linda Bosch. Kosten: 50 euro.

Repetities Theater na de Dam:

Zaterdag 6 april 9.30 – 12.00 uur
Zondag 14 april 10.00 – 14.00 uur
Zaterdag 20 april 10.00 – 14.00 uur
Woensdag 24, donderdag 25 en vrijdag 26 april om 12.00 – 16.00 uur
Woensdag 1, donderdag 2 en vrijdag 3 mei om 12.00 – 16.00
Zaterdag 4 mei spelen. Verzamelen 16.00 uur en 20.30 uur spelen.


PDF - versie

Deel deze cursus:

Theater na de Dam start 06/04/2019

zaterdag | 10:00 - 14:00 uur | 10 lessen | Domplein 4 | vervolgcursus

€ 50,00 tot 21 jr (geen BTW) / € 60,50 vanaf 21 jr (incl. 21% BTW)

reeds gestart, instromen nog mogelijk

inschrijven
Deze cursus wordt gegeven door:

Linda Bosch

ToneelLab (10-13 jr)

Het ToneelLab heeft een onderzoekend karakter. Je gaat van alles onderzoeken wat met theater te maken heeft. Improviseren, werken met een theatertekst, scènes maken en presenteren, spelen met personages, theatermaken op locatie.  

Je kan deze cursus doen als je al ervaring hebt, maar ook als je wilt onderzoeken of theater iets voor je is. Als je 14 jaar bent kan je doorstromen naar de Theaterklassen.

Het ToneelLab heeft een afsluitende presentatie in de Theaterzaal. Daarin worden de verschillende aspecten van het theatraal onderzoek gepresenteerd.

De lesdata van de cursus die op 13 april 2019 van start gaat: 13, 20 april, 11,18, 25 mei, 1,8,15,
22 en 29 juni.

 
“Je doet veel ervaringen op en daardoor ontwikkel je jezelf (wat vind ik leuk, wat kan ik goed of juist minder) en je creëert een directer bewustzijn van je eigen houding, bewegingen en stem.”

Cursist UCK Jeugdtheaterschool


PDF - versie

Deel deze cursus:

ToneelLab (10-13 jr) start 11/05/2019

zaterdag | 10:00 - 11:30 uur | (wekelijks) | 10 lessen | Domplein 4 | basiscursus

€ 112,50 (geen BTW)

reeds gestart, instromen nog mogelijk

inschrijven
Deze cursus wordt gegeven door:

Myra van Abeelen

ToneelLab (12-13 jr) start 19/01/2019

zaterdag | 10:00 - 11:30 uur | (wekelijks) | 12 lessen | Domplein 4 | basiscursus

€ 135,00 (geen BTW)

reeds gestart, inschrijven niet meer mogelijk

Deze cursus wordt gegeven door:

Myra van Abeelen

ToneelLab (12-13 jr) start 29/09/2018

zaterdag | 11:30 - 13:00 uur | (wekelijks) | 12 lessen | Domplein 4 | basiscursus

€ 135,00 (geen BTW)

reeds gestart, inschrijven niet meer mogelijk

Deze cursus wordt gegeven door:

Linda Bosch

ToneelLab (12-13 jr) Leidsche Rijn

Het ToneelLab heeft een onderzoekend karakter. Je gaat van alles onderzoeken wat met theater te maken heeft. Improviseren, werken met een theatertekst, scènes maken en presenteren, spelen met personages, theatermaken op locatie. Ook is er een afsluitende presentatie voor ouders. Daarin worden de verschillende aspecten van het theatraal onderzoek gepresenteerd.

ToneelLab is voor jongeren vanaf 12 jaar die op het voortgezet onderwijs zitten. Je kan deze cursus doen als je al ervaring hebt, maar ook als je wilt onderzoeken of theater iets voor je is. Als je 14 jaar bent kan je doorstromen naar de Theaterklassen op het Domplein.

"Je doet veel ervaringen op en daardoor ontwikkel je jezelf (wat vind ik leuk,
wat kan ik goed of juist minder) en je creëert een directer
bewustzijn van je eigen houding, bewegingen en stem."

Cursist UCK Jeugdtheaterschool


PDF - versie

Deel deze cursus:

ToneelLab (12-13 jr) Leidsche Rijn start 09/01/2019

woensdag | 19:00 - 20:30 uur | (wekelijks) | 16 lessen | Cultuurcampus, Burchtpoort 5 | verdiepingscursus

€ 135,00 (geen BTW)

inschrijven niet meer mogelijk

Deze cursus wordt gegeven door:

Noortje Thuis

Productieklas (12-13 jr)

In de Productieklas ga je aan de slag om met elkaar een mooie voorstelling te maken. Samen met de regisseur werk je toe naar een voorstelling. Uiteindelijk sta je in de Theaterzaal in de spotlights met alles erop en eraan - theaterlicht, techniek, decor en een mooie flyer. De productieklas (12-13 jr) is bedoeld voor jongeren die al op de middelbare school zitten en om je op te geven voor de Productieklas is enige ervaring gewenst. 

In de Productieklas gaan we geïnspireerd op het boek "Zo zwart als inkt" van Wim Hofman een voorstelling maken. De voorstelling gaat "Wit als Sneeuw" heten. Een gruwelijke en grimmige versie van het aloude sprookje over Sneeuwwitje. Wees bereid om te griezelen. We gaan stevig aan het werk met fantasie, beleving, samenspel en tekst. Deze voorstelling wordt samengevoegd met de Productieklas (10-12 jr) en samen spelen we de voorstelling. De twee productieklassen gaan de eerste twee repetities samen repeteren. De laatste vier repetities ook, dan monteren we alle scenés tot 1 voorstelling. Voor de gezamenlijke repetities volgt een aangepast rooster op woensdagmiddag.

De voorstelling speelt twee keer tijdens het Jeugdtheaterschool Festival: op vrijdagavond 29 maart 20.00 uur en zaterdagochtend 30 maart 2019.

Dus voor alle spelers van 12 en 13 jaar met een beetje ervaring, die van een uitdaging houden en willen schitteren tijdens het Jeugdtheaterschool festival, schrijf je in! En wacht niet te lang, maximaal 14 spelers!

"Blijf binnen, praat met niemand.
Kruip onder de tafel.
Doe de luiken dicht.
Maak geen rook.
Wees zuinig met inkt.
Laat niemand lezen wat je schrijft.
Maal bonen, bak brood, ruim op.
Maar doe de deur nooit van het slot... Nooit."
uit "Zo zwart als inkt" van Wim Hofman

Jeanine Niemendal werkt als theatermaker en theaterdocent bij verschillende projecten en organisaties en al acht seizoenen ook bij het UCK. Zowel bij de theatercursussen voor volwassen als bij de Jeugdtheaterschool waar ze afgelopen seizoen met de Productieklas de succesvolle Dissus maakte.


Jeugdtheaterschool Festival | 29, 30 en 31 maart 
Nieuw: ons eigen Jeugdtheaterschool Festival! Tijdens het festival zijn er heel veel voorstellingen te zien voor kinderen en jongeren. Ook zijn er dat weekend allerlei leuke activiteiten in huis, workshops, masterclasses voor kinderen/jongeren en je kan je intekenen voor een talenten programma met o.a. een auditietraining. Dit festival is voor, door en met leerlingen van de UCK Jeugdtheaterschool. Zet maar vast in je agenda!


 

“Ik vind het leuk dat je naar een echt toneelstuk toe gaat werken.
Je gaat leren toneelspelen en je gaat daar ook echt iets mee doen in de voorstelling. In het begin moet je de groep leren kennen. Als je elkaar kent is het een hele leuke groep, eigenlijk ieder jaar. En Jeanine, de regisseur, is ook heel aardig en die doet het heel goed.”
Mare, cursist van de Productieklas 2016-2017 en 2017-2018.

 


PDF - versie

Deel deze cursus:

Productieklas (12-13 jr) start 26/09/2018

woensdag | 17:00 - 18:30 uur | (wekelijks) | 24 lessen | Domplein 4 | basiscursus

€ 320,00 (geen BTW)

vol, inschrijven niet meer mogelijk

Deze cursus wordt gegeven door:

Jeanine Niemendal

Special (12-18 jr) - Video & Performance

Heb je zin om je te richten op iets bijzonders betreft Theater? Bij een Special ga je 12 weken aan de slag met een specifiek aspect uit het theatervak. De Specials zijn op vrijdag van 16.30 - 18.30 uur, dus dat is eventueel goed te combineren met ToneelLab op woensdag of zaterdag. Iedereen is welkom, ook als je nog geen ervaring hebt met spelen. 


SPECIAL - Theater - Video & Performance
Voor deze special vragen wij ons af of je een moment kan vastleggen in het theater zoals je nu een foto/video vastlegt in je dagelijks leven? We leggen alles vast via Social Media - via Facebook, Youtube, Instagram en Snapchat maken we digitale dagboeken over ons dagelijks leven. Deze platformen zijn zo aantrekkelijk om hier alles op te delen.  Maar kunnen we deze vastgelegde verhalen ook in het theater zetten? We gebruiken de krachten van deze platformen en zetten deze in op de vloer.

In deze cursus staat Video staat centraal, we gaan elkaar filmen, dit gaan we editen en onze videobeelden manipuleren. We gaan live vloggen, maken real life filters, en delen alleen wat we willen delen.  Zoals we ook doen op Social Media. We gaan op de vloer acteren naast onze digitale dagboeken. We gaan onderzoeken hoe je kunt spelen in je eigen gecreëerde videobeeld. We combineren de kracht van theater en video!

Iets over de docent
Eva Julia Bervoets is afgestudeerd in 2014 aan de Toneelacademie Maastricht richting Theatraal Performance. Haar werk is een kruising tussen (video)beeld en theater. Zij is gefascineerd door het bewust zijn van tijd. 'Wat is een momentopname?', 'Kunnen we 'het moment' begrijpen of is hij dan al weg?'. Deze fascinatie probeert ze weer te geven door het oog, door het zien en door beeld. Het oog registreert beeld via een reflectie van het licht, zoals een foto of een video wordt gemaakt.


PDF - versie

Deel deze cursus:

Special Theater - Video & Performance (12-18 jr) start 01/02/2019

vrijdag | 17:30 - 19:30 uur | (wekelijks) | 12 lessen | Domplein 4 | vervolgcursus

€ 180,00 (geen BTW)

inschrijven niet meer mogelijk

Deze cursus wordt gegeven door:

Eva Bervoets

Specials (14-18 jr) - Video / Improvisatie

Heb je zin om je te verdiepen in theater? Bij een Special ga je 12 weken aan de slag met een specifiek aspect uit het theatervak. De Specials zijn op vrijdag van 19.00 – 21.00 uur, dus dat is goed te combineren met een eventuele theaterklas op zaterdag. Iedereen is welkom, ook als je nog geen ervaring hebt met spelen.

SPECIAL - Improvisatietheater
Bij deze Special ga je improviseren; heel veel spelen zonder alles van te voren vast te leggen. Spelen met een geheim voor je medespeler, een verhaal uitspelen met een dramatische afloop, een emotionele ontknoping... alles kan.

Net als in de serie De Vloer Op (www.human.nl/de-vloer-op.html) krijg je van de docent steeds inspirerende, grappige, prikkelende situaties die je gaat uitspelen op de vloer. Het is heerlijk om veel te spelen, uit je hoofd te komen en je door het enthousiasme van je docent en medespelers mee te laten nemen.

Iets over de docent
Bas Moser is in 2011 afgestudeerd aan de Fontys Academie voor Theater in Tilburg. Hij is werkzaam als theaterdocent, regisseur en (trainings-) acteur voor verschillende organisaties en gezelschappen. Hij geeft improvisatie- en acteerlessen aan jongeren en volwassenen van beginners tot gevorderden.


SPECIAL - Theater - Video & Performance
Voor deze special vragen wij ons af of je een moment kan vastleggen in het theater zoals je nu een foto/video vastlegt in je dagelijks leven? We leggen alles vast via Social media - via Facebook, Youtube, Instagram en Snapchat maken we digitale dagboeken over ons dagelijks leven. Deze platformen zijn zo aantrekkelijk om hier alles op te delen.  Maar kunnen we deze vastgelegde verhalen ook in het theater zetten? We gebruiken de krachten van deze platformen en zetten deze in op de vloer.

In deze cursus staat ook video centraal! We gaan elkaar filmen, dit gaan we editen en onze videobeelden manipuleren. We gaan live vloggen, maken real life filters, en delen alleen wat we willen delen.  Zoals we ook doen op Social Media. We gaan op de vloer acteren naast onze digitale dagboeken. We gaan onderzoeken hoe je kunt spelen in je eigen gecreëerde videobeeld. We combineren de kracht van theater en video!

Iets over de docent
Eva Julia Bervoets is afgestudeerd in 2014 aan de Toneelacademie Maastricht richting Theatraal Performance. Haar werk is een kruising tussen (video)beeld en theater. Zij is gefascineerd door het bewust zijn van tijd. 'Wat is een momentopname?', 'Kunnen we 'het moment' begrijpen of is hij dan al weg?'. Deze fascinatie probeert ze weer te geven door het oog, door het zien en door beeld. Het oog registreert beeld via een reflectie van het licht, zoals een foto of een video wordt gemaakt.


PDF - versie

Deel deze cursus:

Special Improvisatietheater (14-18 jr) start 28/09/2018

vrijdag | 19:00 - 21:00 uur | (wekelijks) | 12 lessen | Domplein 4 | verdiepingscursus

€ 180,00 (geen BTW)

reeds gestart, instromen nog mogelijk

inschrijven
Deze cursus wordt gegeven door:

Bas Moser

Special Theater - Video & Performance (14-18 jr) start 01/02/2019

vrijdag | 19:00 - 21:00 uur | (wekelijks) | 12 lessen | Domplein 4 | vervolgcursus

€ 180,00 (geen BTW)

inschrijven niet meer mogelijk

Deze cursus wordt gegeven door:

Eva Bervoets

Theaterklas 1 (14-15 jr)

In Theaterklas 1 leer je de basisprincipes van acteren. Er wordt gewerkt vanuit de disciplines spel, beweging/dans en stem/zang. We ontwikkelen jouw spelvaardigheden en richten ons onder meer op het vergroten van jouw mogelijkheden op het gebied van muzikaliteit, expressiviteit en improvisatie. Binnen de spellessen ga je aan het werk met onder andere elementair spel, personages en rolverdieping, spelen met tekst, improviseren en groepsimprovisaties. Er wordt intensief samengewerkt en naar elkaar gekeken.

Je krijgt les van twee verschillende theaterdocenten. Het eerste blok krijg je stem/zanglessen van Johanneke Kranendonk en in het tweede blok krijg je beweging/danslessen van Jimat Pelupessy. We sluiten het jaar af met een open les in de UCK Theaterzaal, op basis van het geleerde materiaal.

Heb je de smaak te pakken?  Meld je ook aan in het nieuwe seizoen en stroom door naar Theaterklas 2.


PRAKTISCHE INFORMATIE

Wanneer:
Theaterklas 1A - De lessen zijn op zaterdag van 11.30 – 15.00 uur.
De eerste les is 22 september. De laatste Open Les voor ouders is op 16 maart 2019

Rooster:
Theaterklas 1A - 11.30 – 13.00 uur spel en 13.30 – 15.00 uur zang of dans.
Je ontvangt voor aanvang van de lessen een rooster met de lestijden en lesdata. Het rooster en de lestijden kunnen in de loop van het seizoen veranderen. Vooral in maart 2019 kunnen de lestijden afwijken.

De Theaterklas1 heeft in totaal 77 lesuren.


BELANGRIJKE DATA

  • 16 maart: een extra lange lesdag inclusief de afsluitende open les in de Theaterzaal.
  • 24 maart: evaluaties
  • 29, 30 en 31 maart: Jeugdtheaterschool Festival Een speciaal programma met workshops, voorstellingen van Theaterklas 2 en 3, masterclasses etc. Het Jeugdtheaterschool festival is op het UCK, Domplein 4 met een uitdagend programma voor iedereen van 4 t/m 25 jaar.
  • 7 april: bezoek Tweetakt Festival in Utrecht als afsluiting van het seizoen.

Jeugdtheaterschool Festival
Het Jeugdtheaterschool Festival is voor, door en met leerlingen van de UCK Jeugdtheaterschool. Tijdens het festival presenteren Theaterklas 3 de Werkplaats (16-19 jr) en Theaterklas 3 de Productie (16-19 jr) allebei de voorstellingen aan de andere theaterklassen en ander publiek. Ook zijn er dat weekend allerlei workshops, masterclasses voor kinderen/jongeren en andere mooie voostellingen om te bezoeken. We gaan mooie voorstellingen zien, workshops volgen en je kan je intekenen voor een talenten programma met o.a. een auditietraining.  Zet maar vast in je agenda


PDF - versie

Deel deze cursus:

Theaterklas 1 (14-15 jr) start 22/09/2018

zaterdag | 09:30 - 13:00 uur | (wekelijks) | 22 lessen | Domplein 4 | basiscursus

€ 550,00 (geen BTW)

reeds gestart, instromen nog mogelijk

inschrijven
Deze cursus wordt gegeven door:

Jimat Pelupessy

Theaterklas 2 (15-17 jr)

Theaterklas 2 bestaat uit twee delen. In de eerste helft werken we aan de verdieping van jouw spelmogelijkheden als acteur met theaterdocent Myra van Abeelen. Je krijgt lessen in elementair spel waar je een stap verder gaat dan in Theaterklas 1. In de lessen ga je aan de slag met rolverdieping, scèneopbouw, improviseren, spelen met vaste tekst en meer. Ook krijg je het eerste blok stem/zanglessen van Johanneke Kranendonk.

In de tweede helft van de cursus wordt aan een voorstelling gewerkt met theaterdocent Linda Bosch. Die voorstelling spelen we tijdens het Jeugdtheaterschool Festival op zaterdag 30 maart 2019. Ook krijg je in de blok beweging/danslessen van Jimat Pelupessy.

Na Theaterklas 2 kan je door naar Theaterklas 3 – de Productie of Theaterklas 3 – de Werkplaats. Je kunt je ook aanmelden voor de selectie van de Landelijke Oriëntatiecursus Theaterscholen (LOT).


PRAKTISCHE INFORMATIE

Wanneer:
De lessen zijn op zaterdag van 9.30 – 13.00 uur. De eerste les is 22 september.
De voorstelling speelt op het Jeugdtheaterschool Festival 29, 30 en 31 maart 2019

Rooster:
9.30 – 11.00 uur spel en 11.30 – 13.00 uur zang of dans.
Je ontvangt voor aanvang van de lessen een rooster met de lestijden en lesdata. Het rooster en de lestijden kunnen in de loop van het seizoen veranderen.

De Theaterklas 2 heeft in totaal 80 lesuren.


BELANGRIJKE DATA

  • 29, 30, 31 maart: Jeugdtheaterschool Festival - Een speciaal programma met workshops, voorstellingen van Theaterklas 2 en 3, masterclasses etc. Het Jeugdtheaterschool festival is op het UCK, Domplein 4 met een uitdagend programma voor iedereen van 4 t/m 25 jaar.
  • 30 maart: Voorstelling Theaterklas 2 op het Jeugdtheaterschool Festival.
  • 6 april: evaluaties en bezoek Tweetakt Festival in Utrecht als afsluiting van het seizoen.

Jeugdtheaterschool Festival
Het Jeugdtheaterschool Festival is voor, door en met leerlingen van de UCK Jeugdtheaterschool. Tijdens het festival presenteren Theaterklas 3 de Werkplaats (16-19 jr) en Theaterklas 3 de Productie (16-19 jr) allebei de voorstellingen aan de andere theaterklassen en ander publiek. Ook zijn er dat weekend allerlei workshops, masterclasses voor kinderen/jongeren en andere mooie voostellingen om te bezoeken. We gaan mooie voorstellingen zien, workshops volgen en je kan je intekenen voor een talenten programma met o.a. een auditietraining.  Zet maar vast in je agenda!


PDF - versie

Deel deze cursus:

Theaterklas 2 (15-17 jr) start 22/09/2018

zaterdag | 09:30 - 13:00 uur | (wekelijks) | 23 lessen | Domplein 4 | vervolgcursus

€ 570,00 (geen BTW)

vol, inschrijven niet meer mogelijk

Deze cursus wordt gegeven door:

Jimat Pelupessy

Theaterklas 3 (16-19 jr)

Theaterklas 3 bestaat uit twee groepen: de werkplaats en de productie. De cursus zal een gezamenlijk start maken met een introductie les op zaterdag 15 september. Je maakt kennis met de docenten en proeft het verschil tussen de Productie en de Werkplaats. Op basis van deze les en jouw voorkeur worden er door de docenten 2 gelijke groepen gemaakt. Lees hieronder wat beide cursussen inhouden.

Als je Theaterklas 1 en 2 hebt gedaan bij het UCK kan je je inschrijven voor Theaterklas 3. Of als je tussen de 16 en 19 jaar bent en elders ervaring hebt opgedaan. De lessen en repetities zijn het hele jaar op zaterdagmiddag of in overleg met de groep op andere momenten. Op 7 april 2019 zijn de evaluaties en bezoeken we Tweetakt Festival in Utrecht als afsluiting van het seizoen.


THEATERKLAS 3 - WERKPLAATS (16-19 JR)
De Werkplaats is gericht op onderzoek en verdieping. Je hebt een flinke basis gelegd in de theaterklassen van het UCK of elders en je hebt zin om je verder te ontwikkelen op het gebied van theater. Het jaar wordt opgedeeld in 2 verschillende blokken. Tijdens die blokken richt je je met de groep op het onderzoeken van een specifiek terrein van theater. De invulling van een blok kan onder meer zijn: fysiek theater, theater en filosofie, camera acteren, theater, video en performance.

In de cursus worden 2 (theatrale) onderzoeken gedaan onder begeleiding van 2 verschillende theaterdocenten. Bij ieder onderzoek worden er experts op dat specifieke gebied uit het theatervak bij betrokken. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld een filosoof in de les ontvangen, een professionele acteur, of een danser. Dus je krijgt ieder blok naast je eigen theaterdocent nog een keer een extra gastdocent op bezoek.

De Werkplaats is zeer geschikt voor jongeren die zich willen verdiepen in theater en eigen creativiteit verder willen ontwikkelen. Je hebt veel eigen inbreng en de docenten stimuleren de ontwikkeling van jouw talenten. Je krijgt de ruimte om te onderzoeken of je misschien wel verder wil in het vak of richting een Vooropleiding.

Aan het einde van ieder blok presenteer je het theatraal onderzoek aan een publiek. Ouders, familie, vrienden zijn welkom. En ook de andere Theaterklassen worden uitgenodigd. Zo heb je bij de Werkplaats twee verschillende presentaties gedurende het jaar. De eerste presentatie is op 15 december 2018 en de tweede presentatie is tijdens het Jeugdtheaterschool Festival in het weekend van 29, 30, 31 maart 2019.


THEATERKLAS 3 - PRODUCTIE (16–19 JR)
Heb je zin om je tanden ergens in te zetten? En ben je gemotiveerd om iedere zaterdag met je groep te werken aan een productie? In Theaterklas 3 onderzoek je nieuwe terreinen op het gebied van theatermaken en werk je toe naar een voorstelling. Samen met de regisseur wordt een concept gemaakt en ga je materiaal verzamelen om uiteindelijk tot een voorstelling te komen. Het kan ook zijn dat je gaat werken aan een bestaande theatertekst. De voorstelling van Theaterklas 3 speelt in de UCK Theaterzaal. En samen met de regisseur onderzoek je de mogelijkheid om op andere plekken te spelen, denk aan een festival of een school.

BELANGRIJKE DATA

  • 29, 30 en 31 maart: Jeugdtheaterschool Festival - Een speciaal programma met workshops, voorstellingen van Theaterklas 2 en 3, masterclasses etc. Het Jeugdtheaterschool festival is op het UCK, Domplein 4 met een uitdagend programma voor iedereen van 4 t/m 25 jaar.
  • 31 maart: Voorstelling theaterklas 3 - productie op het Jeugdtheaterschool Festival.
  • 6 april: evaluaties en bezoek Tweetakt Festival in Utrecht als afsluiting van het seizoen.

Jeugdtheaterschool Festival | 29, 30 en 31 maart
Het Jeugdtheaterschool Festival is voor, door en met leerlingen van de UCK Jeugdtheaterschool. Tijdens het festival presenteren Theaterklas 3 de Werkplaats (16-19 jr) en Theaterklas 3 de Productie (16-19 jr) allebei de voorstellingen aan de andere theaterklassen en ander publiek. Ook zijn er dat weekend allerlei workshops, masterclasses voor kinderen/jongeren en andere mooie voostellingen om te bezoeken. We gaan mooie voorstellingen zien, workshops volgen en je kan je intekenen voor een talenten programma met o.a. een auditietraining.  Zet maar vast in je agenda!


PDF - versie

Deel deze cursus:

Theaterklas 3 - Werkplaats (16-19 jr) start 15/09/2018

zaterdag | 14:00 - 17:00 uur | (wekelijks) | 23 lessen | Domplein 4 | verdiepingscursus

€ 599,00 (geen BTW)

reeds gestart, instromen nog mogelijk

inschrijven
Deze cursus wordt gegeven door:

Judith Bruynzeels

Theaterklas 3 - Productie (16-19 jr) start 15/09/2018

zaterdag | 14:00 - 17:00 uur | (wekelijks) | 23 lessen | Domplein 4 | verdiepingscursus

€ 599,00 (geen BTW)

reeds gestart, inschrijven niet meer mogelijk

Deze cursus wordt gegeven door:

Wouter Eizenga

Belangrijk om te weten

Kortingsregeling / U-pas

Als cursist Dans krijg je 10% korting als je twee danslessen in de week volgt. De korting wordt alleen toegepast als beide lessen minimaal 60 minuten duren.
Deze korting is van toepassing op de goedkoopste cursus en kan niet gecombineerd worden met andere kortingen.

Lees hier meer over de U-pas.

Contactgegevens

Heb je inhoudelijke vragen over UCK Jeugdtheaterschool? Neem contact op Arieke Luikinga, aluikinga@uck.nl. Voor praktische of administratieve vragen kun je e-mailen naar cursusbureau@uck.nl.

Inschrijven en algemene voorwaarden

Klik hier voor informatie over inschrijven en de algemene voorwaarden.

Schoolvakanties

Tijdens de volgende schoolvakanties en vrije dagen vinden geen lessen en cursussen plaats van de Jeugdtheaterschool:

ZOMERVAKANTIE 2018
zaterdag 14 juli 2018 -
zondag 26 augustus 2018

HERFSTVAKANTIE 2018

zondag 21 oktober 2018 -
zondag 28 oktober 2018

KERSTVAKANTIE 2018
zondag 23 december 2018 -
zondag 6 januari 2019

KROKUSVAKANTIE 2019
zondag 24 februari 2019 -
zondag 3 maart 2019

PASEN 2019

zondag 21 april 2019 -
maandag 22 april 2019

KONINGSDAG 2019
zaterdag 27 april 2019

MEIVAKANTIE 2019

zondag 21 april 2019 -
zondag 5 mei 2019


HEMELVAART 2019
donderdag 30 mei 2019

PINKSTEREN 2019
zondag 9 juni 2019 -
maandag 10 juni 2019

ZOMERVAKANTIE 2019
zondag 21 juli 2019 -
zondag 1 september 2019

Gemaakte keuze(s)

Heb je vragen?

Balie Domplein
T (030) 233 99 33
E info@uck.nl (algemeen)
cursusbureau@uck.nl (cursussen)
Of maak gebruik van het contactformulier.

Onze locatie

UCK HOOFDLOCATIE
Domplein 4
3512 JC Utrecht
Routebeschrijving

Met de bus (vanaf Centraal Station bus 51, 77, 7 of 74) uitstappen bij bushalte Janskerkhof. Vervolgens 4 minuten lopen naar het Domplein. In de omgeving alleen betaald parkeren, dichtstbijzijnde parkeergarage is Springweg (400 m)

Postbus 65
3500 AB Utrecht
T (030) 233 99 33

Openingstijden
maandag t/m vrijdag: 08.30 - 17.00 uur
informatie, cursussen, administratie

maandag t/m vrijdag: 17.00 - 22.30 uur
informatie, cursussen

zaterdag: 09.00 - 17.30 uur
informatie, cursussen


OVERIGE LESLOCATIES

Deze leslocaties worden door het UCK gehuurd. Het UCK is niet op al deze locaties telefonisch bereikbaar.

Cultuurcampus (in het gebouw van Cultuur19)
Burchtpoort 5
3452 MD Vleuten (Leidsche Rijn / Vleuterweide)
's Ochtends gesloten.
T (030) 233 99 33
Routebeschrijving

Bereikbaar met bus 28 vanaf Utrecht CS, halte Vleuterweide Centrum. In de omgeving gratis parkeren.

UCK Overvecht (in het gebouw van ZIMIHC theater Stefanus)
Braziliëdreef 2 
3563 CK Utrecht
T (06) 28 23 96 14
Routebeschrijving

Het Zand Pauwoogvlinder 20 (Leidsche Rijn)
kindermuziekcursussen / Muziek Op Schoot / akoestische gitaarles

De Spil, Kievitstraat 6 (Vogelenbuurt)
kinderdanscursussen

Händelstraat 51 (Oog in Al)
kindermuziekcursussen

BS De Regenboog / Wevelaan 2 (Tuindorp)
kindermuziekcursussen

Cluster Voorn  Akkrummerraklaan 131 (Leidsche Rijn)
pianoles, vioolles

BS De Boomgaard, Akkrummerraklaan 101 (Leidsche Rijn)
gitaarles

VAKANTIES 2018-2019

Tijdens schoolvakanties (Voortgezet Onderwijs) en vrije dagen vinden geen lessen en cursussen plaats. Bij de verschillende kunstdisciplines zijn uitzonderingen hierop mogelijk.

ZOMERVAKANTIE 2018
zaterdag 14 juli 2018 -
zondag 26 augustus 2018

HERFSTVAKANTIE 2018

zondag 21 oktober 2018 -
zondag 28 oktober 2018

KERSTVAKANTIE 2018
zondag 23 december 2018 -
zondag 6 januari 2019

KROKUSVAKANTIE 2019
zondag 24 februari 2019 -
zondag 3 maart 2019

PASEN 2019

zondag 21 april 2019 -
maandag 22 april 2019

KONINGSDAG 2019
zaterdag 27 april 2019

MEIVAKANTIE 2019

Dans, Musical, Muziek
& Jeugdtheater:

zondag 21 april 2019 -
zondag 5 mei 2019


Digitale Media, Fotografie
& Theater (volw.):

zondag 28 april 2019 -
zondag 5 mei 2019

HEMELVAART 2019
donderdag 30 mei 2019

PINKSTEREN 2019
zondag 9 juni 2019 -
maandag 10 juni 2019

ZOMERVAKANTIE 2019
zondag 21 juli 2019 -
zondag 1 september 2019