Utrechts Centrum voor de Kunsten

 • Gemeentelijke bijdrage UCK

  18/05/2017

  Het UCK heeft de gemeente Utrecht onlangs weer op de hoogte gebracht van de bereikte bedrijfsresultaten en over de maatregelen die het UCK heeft genomen in het kader van de gemeentelijke Transitie Cultuureducatie, die in 2013 in werking is getreden.

  Deze Transitie Cultuureducatie houdt kortgezegd in dat de gemeente gefaseerd over de periode 2014-2017 € 2 miljoen subsidie bij het UCK afbouwt en aan scholen beschikbaar stelt. Het UCK heeft na dit besluit een nieuw beleidsplan en verdienmodel ontwikkeld om vanuit een kwalitatief aanbod zoveel mogelijk amateurkunstenaars en scholen te kunnen blijven bedienen. Parallel daaraan is een reorganisatieplan uitgevoerd.

  Goede resultaten UCK
  Ondanks de grote subsidievermindering is er intussen een groeiend aantal cursisten die bij ons lessen en cursussen volgt, zowel in de stad als in Leidsche Rijn, en hebben we een flinke groei gerealiseerd in de activiteiten die wij voor het basis- en voortgezet onderwijs uitvoeren.

  We hebben de gemeente de afgelopen jaren met regelmaat geïnformeerd over onze resultaten en intussen hebben we 90% van de beoogde doelstellingen bereikt. Ook hebben we onlangs een klanttevredenheidsonderzoek afgerond. We zijn trots op het cijfer dat de klanten ons geven: ze beoordelen onze producten en dienstverlening met een 8.7!

  Laatste fase transitie
  Het UCK spant zich dagelijks in om van maatschappelijk belang te zijn voor een grote groep burgers in Utrecht: zowel in de wijk als in het centrum, voor individuele burgers en voor scholen. Wij zullen dat ook in de toekomst blijven doen. Vanuit dat belang zijn wij in deze laatste fase van de transitie in gesprek met de gemeente. Naast de beoogde groei van onze eigen inkomsten vragen we vanaf 2018 een passende subsidie om de doelstellingen te bereiken. Onze verwachting is dat de gemeenteraad hier op korte termijn over zal spreken. De media zal ook aandacht besteden aan dit onderwerp, u zult hier ongetwijfeld binnenkort iets over lezen.

  Belangrijke instelling voor de stad
  We willen benadrukken dat het UCK er alles aan doet om het belangrijke werk dat wij voor stad uitvoeren, ook in de komende jaren te garanderen. De gemeente ziet het UCK als een belangrijke instelling voor de stad, dat vinden wij positief. We gaan er dan ook vanuit dat we gezamenlijk een goede modus voor de toekomst blijven vinden; zodat we de kunsteducatieve lessen en cursussen in de stad en in Leidsche Rijn én de activiteiten voor de scholen op kwalitatief niveau kunnen continueren.

  Peter Grooten
  Directeur-bestuurder UCK

  lees meer >
 • UCK zoekt (freelance) muziekdocenten voor de Muziekroute

  23/05/2017

  Het UCK is voor volgend schooljaar op zoek naar enthousiaste, inspirerende en ondernemende

  Muziekdocenten (3) m/v voor de MuziekRoute

  De MuziekRoute: De MuziekRoute is een samenwerking tussen het UCK, Brede School Overvecht, TivoliVredenburg en het Rosa Ensemble en is bedoeld om kinderen op een creatieve manier in aanraking te laten komen met muziek. De kinderen van groep 3, 4, 6, 7 en 8 van elf verschillende basisscholen in de wijk Overvecht krijgen vanaf september 2017 twintig weken

  (tot eind mei 2018) muziek/zangles van muziekdocenten van het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Van de muziekdocent verwachten we dat hij/zij kinderen onder schooltijd muziek- en zangles geeft gericht op improvisatie, eigenaarschap en samenspel. Het gaat om groepslessen aan groepen van 25 a 30 kinderen. Gedurende het jaar geven de leerlingen drie concerten.

  Wij zijn op zoek naar docenten die:

  • Een afgeronde of bijna afgeronde schoolmuziekopleiding hebben;
  • Leerlingen in groepsverband enthousiast weten te maken voor zang en muziek;
  • Ervaring hebben met het lesgeven aan grote groepen maar ook leerlingen zelfstandig of in kleine groepen kunnen laten werken;
  • Ervaring en/of affiniteit hebben met creatief leren
  • Affiniteit en ervaring hebben met de doelgroep (krachtwijken);
  • Bij voorkeur in Utrecht of omgeving wonen
  • In staat zijn om in teamverband te werken en communicatief sterk zijn;
  • Over sterke reflectieve vaardigheden beschikken;
  • Flexibel en ondernemend zijn ingesteld;

  Één docent zal werkzaam zijn op maandag en donderdag, één docent op maandag en dinsdag. Het betreft gemiddeld 10 lessen van 45 minuten per week. Één docent zal werkzaam zijn op maandag, dinsdag en donderdag en geeft naast de reguliere lessen in de MuziekRoute (gemiddeld 10 lessen van 45 minuten per week) ook de lessen zang en bewegen aan de kleuters.

  Op maandag 4 en 11 september zijn er teamontwikkeldagen, vanaf maandag 18 september beginnen de lessen op school. Eens in de twee weken overlegt het team op maandagmiddag van 15.45 tot 16.30 uur.

  De werkzaamheden worden verricht vanuit opdracht overeenkomstig de modelovereenkomst Kunst- en Cultuureducatie die door de belastingdienst is goedgekeurd. Honorarium is € 35,70 per volledig lesuur (lessen duren 45 minuten).

  Voor nadere informatie kun je contact opnemen met  Marga Wobma- Helmich, via marga@muziekroute.nl.

  Reacties kunnen, uitsluitend per e-mail, gericht worden aan maite@muziekroute.nl ter attentie van Maite van der Marel (artistiek coördinator) en dienen uiterlijk donderdag 1 juni a.s. binnen te zijn. De selectiegesprekken vinden plaats op dinsdag 6 en donderdag 15 juni as.

   Deze vacature wordt zowel intern als extern verspreid

  lees meer >
 • Muziekroute Slotconcert in Tivoli - meld nu (gratis) aan!

  15/05/2017

  De Brede School Overvecht, het Utrechts Centrum voor de Kunsten, TivoliVredenburg en het Rosa Ensemble nodigen iedereen van harte uit aanwezig te zijn bij het slotconcert van de Muziekroute.

  Tijdens het concertverzorgen de leerlingen van de Mattheusschool en Op Dreef samen met onze muziekvakdocenten en het Rosa Ensemble een concert om het schooljaar muzikaal mee af te sluiten. Het concert heeft als thema ‘Was ik maar oud en wijs”. Artistiek coördinator van de MuziekRoute Maite van der Marel dirigeert het concert.

  We zijn zeer verheugd dat Minister Bussemaker onze gast zal zijn. Daarmee onderstreept ze het belang van muziekeducatie en geeft ze ons een flinke steun in de rug! Zij zal ook de nazit bijwonen waar wij ook u van harte welkom heten.

  Wilt u erbij zijn? Dat kan. U hoeft zich alleen op te geven via het webformulier onderaan deze pagina.

  Data en tijden
  29 mei - 13.30 uur (met nazit met minister Jet Bussemaker!)
  30 mei - 11.15

  Locatie                       
  Grote zaal van TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11 in Utrecht

  Toegang = GRATIS

  lees meer >
 • UCK zoekt vrijwilligers voor UCKafé

  01/12/2016

  Voor alle cursisten, bezoekers van het UCK én van DOMunder is het UCKafé geopend van dinsdag t/m zaterdag. Hier kan iedereen een overheerlijk kopje koffie, een broodje of wat lekkers halen. Wij zoeken per direct meerdere vrijwilligers voor het UCKafé. onder andere een coördinator.

  lees meer >

Heb je vragen?

Balie Domplein
T (030) 233 99 33
E info@uck.nl (algemeen)
cursusbureau@uck.nl (cursussen)
Of maak gebruik van het contactformulier.

Onze locatie

UCK hoofdlocatie
Domplein 4
3512 JC Utrecht
Routebeschrijving

Met de bus (vanaf Centraal Station bus 51, 77, 7 of 74) uitstappen bij bushalte Janskerkhof. Vervolgens 4 minuten lopen naar het Domplein. In de omgeving alleen betaald parkeren, dichtstbijzijnde parkeergarage is Springweg (400 m)

Postbus 65
3500 AB Utrecht
T (030) 233 99 33

Openingstijden
maandag t/m vrijdag: 08.30 - 17.00 uur
informatie, cursussen, administratie

maandag t/m vrijdag: 17.00 - 22.30 uur
informatie, cursussen

zaterdag: 09.00 - 17.30 uur
informatie, cursussen

Overige leslocaties

Deze leslocaties worden door het UCK gehuurd. Het UCK is niet op al deze locaties telefonisch bereikbaar.

Cultuurcampus (in het gebouw van Cultuur19)
Burchtpoort 5
3452 MD Vleuten (Leidsche Rijn / Vleuterweide)
's Ochtends gesloten.
T (030) 233 99 33
Routebeschrijving

Bereikbaar met bus 28 vanaf Utrecht CS, halte Vleuterweide Centrum. In de omgeving gratis parkeren.

UCK Overvecht (in het gebouw van ZIMIHC theater Stefanus)
Braziliëdreef 2 
3563 CK Utrecht
T (06) 28 23 96 14
Routebeschrijving

Het Zand Pauwoogvlinder 20 (Leidsche Rijn)
kindermuziekcursussen / Muziek Op Schoot / akoestische gitaarles

De Spil, Kievitstraat 6 (Vogelenbuurt)
kinderdanscursussen

Händelstraat 51 (Oog in Al)
kindermuziekcursussen

BS De Regenboog / Wevelaan 2 (Tuindorp)
kindermuziekcursussen

Cluster Voorn  Akkrummerraklaan 131 (Leidsche Rijn)
pianoles, vioolles

BS De Boomgaard, Akkrummerraklaan 101 (Leidsche Rijn)
gitaarles

Vakanties 2017/2018

Tijdens schoolvakanties en vrije dagen vinden geen lessen en cursussen plaats. Bij de kunstdisciplines theater, musical en fotografie zijn uitzonderingen hierop mogelijk.

2017
Hemelvaart do 25 mei
Pinksteren zo 4 en ma 5 juni
Zomervakantie vanaf ma 10  juli
Herfstvakantie ma 16 t/m zo 22 oktober
Kerstvakantie ma 25 december t/m zo 7 januari 2018

2018
Krokusvakantie 2018 maandag 26 februari - zondag 4 maart
Pasen 2018 zondag 1 en maandag 2 april
Koningsdag vrijdag 27 april
Meivakantie 2018 maandag 30 april - zondag 6 mei
Hemelvaart 2018 donderdag 10 mei
Pinksteren 2018 zondag 20 en maandag 21 mei
Zomervakantie 2018 maandag 16 juli - zondag 26 augustus
Herfstvakantie 2018 maandag 22 oktober - zondag 28 oktober
Kerstvakantie 2018/2019 maandag 24 december- zondag 6 januari